top of page

Velkommen til ”Find vej på Lungshave”


- et tilbud til dig, der vil have naturoplevelser og viden om naturen på en ny måde!

Find vej på Lungshave er en naturoplevelsesvandring med 8 poster, hvor du gennem quizzen "Kan du gætte hvem jeg er?" kan få viden om naturen på Enø, og hvor gevinsten er sund og sjov motion. Hensigten er, at få flere ud at orientere og bevæge sig.

En alternativ mulighed er en dyrequiz med 6 poster.

Med kortet kan du trygt gå på opdagelse og finde de pæle, der er markeret på kortet. Du behøver ikke løbe, en rask vandretur er et godt alternativ.

Der er to steder, hvor der kan startes på ruterne:

Start 1: Ved Natur- og Friluftscenteret "Fjordhuset":
- 55° 10' 33.47" N / 11° 39' 16.10" Ø

 

Start 2: Fra p-pladsen t.v. lige efter passage af Græshoppe-broen til Enø:
- 55° 10' 34.59" N / 11° 38' 57.60" Ø
 

Find vej på Lungshave kan bruges på flere måder:

 

1. Motion: Naturvandring eller -løb

Posterne du skal finde er markeret på kortet med en cirkel. Startstedet er markeret med en trekant. Du kan finde posterne i den rækkefølge, du selv vil, eller du kan følge ruten på kortet.
 

2. Famlieture i området ved Lungshave;

Ruterne er velegnede til en familie- og picnic-tur til Fjordhuset. På ruten med 8 poster kan du ved hjælp af QR-koden på pælen linke til turens hjemmeside og downloade en lydfil til en quiz, hvor det gælder om hurtigst at gætte "hvem eller hvad jeg er". Du får 10 ledetråde, og må gætte lige så tosset du vil undervejs. Hvem gætter det først? Du får svaret ved 10. ledetråd.

På ruten med 6 poster kan du ved at indtaste posternes tre kontrolbogstaver på mobilquiz-appen få 6 forskellige quiz-spørgsmål om dyr.
 

3. Find vej med GPS

Har du en GPS, kan du bruge den til at finde vej til posterne. Det er nemt at bruge posterne i en GPS-skattejagt. (Læs mere herom i turfolderen).
 

4. Find vej i skolen

Du kan bruge turen som en biologisk naturvandring, hvor natur-quizzen kan være udgangspunkt for faglig fordybelse i Enøs natur. Ruten kan også anvendes til idrætsaktiviteter. Kik på www.findveji.dk og få idéer til det videre arbejde i klassen.
 

5. Kortet

Et orienteringskort viser mange detaljer, som er markeret med forskellige signaturer. Nord er altid op ad (teksten i kortets overskrift definerer hvad der er op) og målestokken er her 1:4000 så 1 cm på kortet er 40 m i virkeligheden. Du bruger kortet til at finde vej mellem posterne. Alle offentlige veje og stier er med på kortet.
 

6. Læs mere på internettet

Vil du vide mere om orientering kan du besøge Dansk Orienteringsforbund på www.do-f.dk og i øvrigt på www.findveji.dk. Du kan også besøge Herlufsholms Orienteringsklub på klubbens hjemmeside.
 

7. Link til lyd-filerne til "Kan du gætte hvem jeg er?"

Introduktion

 

Post 1

Post 2


Post 3


Post 4

Post 5

 

 

 

Post 6

 

 

 

Post 7

 

 

 

Post 8

 


Måske får du lyst til også at prøve at finde vej andre steder. Der er faste poster i skove og parker i hele landet. Se www.findveji.dk

fjordhuset.jpg

Hent turfolder

Hent kort med alle poster

Du skal være oprettet som bruger for at benytte de nedenstående link.
Link til brugeroprettelse

Fandt du alle poster? - Facit til posterne på Lungshave:
Start tur  /  Registrer poster

Start tur "Kan du gætte hvem jeg er?" med brug QR-kode - 8 poster  /  Registrer poster

Start tur "Dyrequiz" med brug af smartphone - 6 poster  /  Registrer poster

Link til Lungshave på Findveji.dk

bottom of page