top of page

Velkommen til Find vej på Stevns FortetHent turfolder

Hent kort med alle poster

Du skal være oprettet som bruger for at benytte de nedenstående link.
Link til brugeroprettelse

Fandt du alle poster? - Facit til alle posterne på Stevns Fortet:
Start tur - Quizrute - Stevns Fortet  /  Registrer poster

Link til Stevns Fortet på Findveji.dk

 

Velkommen til ”Find vej på Stevns Fortet”
- et tilbud til dig, der vil på en anderledes historisk tur!

Find vej på Stevns Fortet er en historisk oplevelsestur, hvor gevinsten er sund og sjov motion. Hensigten er, at få flere ud at orientere og bevæge sig.

Med kortet kan du trygt gå på opdagelse og finde de pæle, der er markeret på kortet. Du behøver ikke løbe, en rask vandretur er et godt alternativ.

Starten på ruten er ved Koldkrigsmuseet


 

Find vej på Stevns Fortet kan bruges på flere måder:

1. Motion: Orienteringsvandring eller -løb

Posterne du skal finde er markeret på kortet med en cirkel. Startstedet er markeret med en trekant. Du kan finde posterne i den rækkefølge du selv vil eller følge ruten på kortet.
 

2. Famlietur med foto-orientering

Ruten kan også anvendes til en familie- og picnic-tur på Stevns Fortet med foto-orientering og besøg i Koldkrigsmuseet. I turfolderen er der 10 fotos. Find de 10 poster på kortet, og find det foto, der hører til.
 

3. Find vej med mobilen

De 10 poster, som er markeret på kortet, fungerer også som lydposter. Find posterne og få indblik i fortets militære hemmeligheder. Fortællingen afspilles automatisk på din telefon når du finder posten. Hent app'en TravelTales, sig 'Vælg tur fra internettet' og vælg listen 'Find vej i DK'. Herfra downloades turen 'Find vej i Stevnsforts hemmeligheder'.
 

4. Find vej i skolen

Du kan bruge turen i historie og samfundsfag. www.findveji.dk og få idéer til det videre arbejde i klassen.
 

5. Kortet

Et orienteringskort viser mange detaljer, som er markeret med forskellige signaturer. Nord er altid op ad (teksten i kortets overskrift definerer hvad der er op). På kortet er der vist en målestoks-linial. Du bruger kortet til at finde vej mellem posterne.
 

6. Læs mere på internettet

Vil du vide mere om orientering kan du besøge Dansk Orienteringsforbund på www.do-f.dk og i øvrigt på www.findveji.dk. Du kan også besøge Herlufsholms Orienteringsklub på www.herlufsholm-orientering.dk.

Måske får du lyst til også at prøve at finde vej andre steder. Der er faste poster i skove og parker i hele landet. Se www.findveji.dk

stevnsfortet.png
bottom of page