top of page
Find vej i Mogenstrup by
Velkommen til ”Find vej i Mogenstrup”
- et tilbud til dig, der vil på en anderledes tur i Mogenstrups fortid og nutid!

Find vej i Mogenstrup er en slags kulturhistorisk opdagelsesrejse, hvor gevinsten er sund og sjov motion. Hensigten er, at få flere ud at orientere og bevæge sig.

Med kortet kan du trygt gå på opdagelse og finde de pæle, der er markeret på kortet. Du behøver ikke løbe, en rask vandretur er et godt alternativ.

Vi håber, at mange vil få glæde af ruten og hæftet.
God tur gennem vores del af den danske kulturarv!

Starten på ruten er på Bøgesøvej:

Start: Link til startstedet
Ruten er på 8 poster. De syv er markeret med pæle - post 2 har ingen pæl, men findes ved foto-orientering (se folderen).
 

"Find vej i Mogenstrup" er en kulturvandring i det gamle Mogenstrup:

Med denne vandring er det vores ønske at dele ud af fortællingen om denne nordiske perle af kulturhistorie og skøn natur, som vi er omgivet af. Noget er med tiden forsvundet, men historierne lever stadig mellem de bevarede historiske lokaliteter.

Vi har også villet fortælle om de personer, der på hver sin måde har kastet glans over området og stadig giver anledning til dansk stolthed.

Vandringen er delt op i 8 poster, som er anført på vedlagte kort. Ved hver post kan man få en beretning om stedet med app’en TravelTales, hvor lydfortællingen starter automatisk på din mobiltelefon, når du fnder posten.

Man kan også stoppe op og læse beskrivelsen i hæftet her, og se et billede af lokaliteten, som det tidligere har set ud. Og samtidig med at man tilegner sig viden om fortidens Mogenstrup, får man også motion ved at gå ruten igennem.
 

Kultur-quiz med mobilen - sådan gør du:

Er du rigtig klog?
Du kan teste din viden om Mogenstrup med mobil-quizzen. Søg under Mogenstrup på www.findveji.dk og start quizzen.

Ved hver post på quizruten får du et spørgsmål, når du har indtastet postens bogstavkode. Bemærk at post 2 er foto-orientering (se folderen).

Opgiver du at finde posten, kan du alligevel få spørgsmålet og fortsætte quizzen ved at bruge koden PAS.

Læs mere på internettet

Vil du vide mere om orientering kan du besøge Dansk Orienteringsforbund på www.do-f.dk og i øvrigt på www.findveji.dk. Du kan også besøge Herlufsholms Orienteringsklub på www.herlufsholm-orientering.dk.

Måske får du lyst til også at prøve at finde vej andre steder. Der er faste poster i skove og parker i hele landet. Se www.findveji.dk

Hent turfolder

Hent kort med alle poster
NB! Post 2 er foto-orientering, og den er IKKE markeret med en pæl!

Du skal være oprettet som bruger for at benytte de nedenstående link.
Link til brugeroprettelse

Fandt du alle poster? - Facit til alle posterne i Mogenstrup:
Start tur  /  Registrer poster

Kultur-quizrute - Mogenstrup
Start tur  /  Registrer poster

Link til Mogenstrup på Findveji.dk

kildelaug.jpg
bottom of page